Међународни дан медицинских сестара

У ВМШСС у Ћуприји 12. маја биће свечано обележени Међународни дан медицинских сестара. У амфитеатру школе са почетком у 09 часова биће представљене теме Међународног дана сестринства и бабиштва за 2017. годину које препоручују Међународно веће медицинских сестара:„Сестринска нега: глас који води за постизање одрживих развојних циљева“ и Међународна конфедерација бабица: „Бабице, мајке и породице: партнери за живот“. Након радног дела у 11 часова у новоотвореној читаоници „др Богомир Митић“ биће отворена изложба одабраних аматерских студенских фотографија под називом: УМЕТНОСТ У СЕСТРИНСТВУ“.

И овом прилоком ВМШСС жели да истакне да се у нашој школи препознаје и цени рад, ангажовање, креативност и посвећеност професији медицинских сестара. Поводом Међународног дана медицинских сестара биће изабране три најбоље фотографије, чији ће аутори као и три студента са највећим број научних активности током студија бити награђени књигом из области сестринства.

Сви заинтересовани студенти, свих студијских програма, фотографију (формат А4, на полеђини написати име и презиме аутора и назив фотографије) и попис научних активности (приложити фотокопиране странице са називом теме и именима аутора) могу предати Јелени Николић или Видосави Шаренац (канцеларија шефа студентске службе) до 10.05. 2017. године

Позивамо све студенте, наставно и ненаставно особље да својим присуством увеличају обележавање Међународног дана медицинских сестара у нашој школи.

 

 

Подели ово на