Награда за допринос развоју образовања Високој медицинској школи струковних студија Ћуприја

У Народном музеју у Београду приређен пријем поводом трећег рођендана магазина Diplomacy and Commerce приликом којег су додељена признања појединцима, организацијама и компанијама које су се највише истакле у хуманом раду, промоцији друштвено одговорног пословања и унапређењу привредног амбијента, један од лауреата за допринос развоју образовања је и Висока медицинска школа струковних студија Ћуприја.

Директор ВМШСС Ћуприја др сци. мед. Христос Алексопулос је у свом говору изјавио: Хвала у име Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји. Одувек сам веровао да нисам погрешио што сам остао у Србији. Драго ми је што слободно могу да кажем да сам и ја као директор школе заједно са својим тимом будућност ове земље јер смо уложили велике напоре да достигнемо високе европске стандарде у образовању будућих струковних здравствених радника.

То смо успели на два начина. Поставили смо модерну платформу за учење и комуникацију кроз опремање школе по највишим стандардима, а такође и уложили у стручно усавршавање наставног и ненаставног кадра. Сматрам да оваква улагања гарантују развој образовања које је један од стубова развоја и саме државе. Са вишим нивоом образовања има и будућности за Србију.

Директор је завршио речима Нелсона Менделе: Образовање је најмоћније оружије које можете употребити да промените свет. Што је заокружило целокупан догађај и дало најлепшу поруку за крај. Међу добитницима награда нашле су се и компаније Кока кола, Делта холдинг, Хајнекен, Фондација Новак Ђоковић и многе друге.

 

Подели ово на