Обележавање Међународног дана студената

Висока медицинска школе струковних студија у Ћуприји свечано је, у присуству бројних званица, наставника и студената, по први пут ове године, обележила Међународни дан студената.

Овај дан се у свету обележава као симбол борбе за демократско образовање и друштво и сећање на 17. новембар 1939. године када су нацисти погубили 20 чехословачких студената који су протестовали против окупације.

Свечана академија почела је химном Републике Србије „Боже правде“ у извођењу хора основне школе Ђура Јакшић, а свој уметнички допринос овој манифестацији дали су и ученици Школе за музичке таленте.

Директор Школе, др сци. мед. Христос Алексопулос, професор струковних студија, поздравио је присутне пригодним говором: „Велико ми је задовољство што могу све да вас поздравим и посебно да свим нашим студентима честитам празник, међународни дан студената и да најбоље студенте тим поводом наградимо.

Ни ми професори нисмо заборавили период када смо и сами били студенти; за неке је то дужи, за неке краћи интервал, али сви настојимо да нашим студентима, како онима из околине, тако и онима који су из свих крајева Србије дошли да студирају у нашу школу, у нашу и вашу Ћуприју, омогућимо, да период студирања остане у најлепшим успоменама.

Драги студенти, и наш и ваш примарни циљ јесте квалитетно образовање, кроз стицање савремених знања и савладавање потребних вештина које ћете по завршетку студија, применити у пракси, бавећи се надасве хуманим али и одговорним животним позивом. Ми смо ту и да вам пружимо подршку и у осталим аспектима живота, социјалним, културним, спортским и свакако, примерено вашем животном добу и забавним.

Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји почев од ове школске године свој рад базира на  интерактивном раду са студентима. Стога смо увели дан отворених врата, када наши студенти могу да изнесу своје проблеме, молбе, захтеве, као и предлоге.

Наша Школа као државна високошколска установа у сарадњи са Владом Републике Србије, Министрарством просвете и Министарством здравља, наставиће и даље да подстиче своје студенте како би ишли у корак са најновијим европским и светским трендовима и у складу са Директивом 55/13 Европске уније. Са поносом ћемо наставити да своје најбоље студенте подржавамо у њиховом даљем професионалном усавршавању и раду.

ДРАГИ СТУДЕНТИ, СРЕЋАН ВАМ ПРАЗНИК, МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТУДЕНАТА!

После приказивања промотивног филма о Школи, директор, професор Алексопулос је уручио награде. Прво је уручена награда студенту Лазару Стевановићу, који је овогодишњи добитник стипендије ZHAW Grant, Високе здравствене школе Винтертур, Универзитета струковних студија у Цириху. Овим поводом, Лазара је Школа наградила таблетом, ваучером за апсолвентску екскурзију „Крстарење медитераном“ која ће бити организована у мају 2018. године, као и ваучером за коришћење услуга козметичког салона Школе. Дипломе, ваучере за апсолвентску екскурзију и ваучере за козметичке услуге, добили су и студенти који имају највишу просечну оцену у претходној школској години. Награђени су по један студент са сваког студијског програма и два студента студијских програма струковни физиотерапеут и струковна медицинска сестра бабица, који имају исту просечну оцену.

Награде је примило и по двоје најбољих студената са сваког студијског програма који су се пријавили на конкурс као студенти демонстратори. Они такође добијају ваучер за апсолвентску екскурзију и ваучер за козметичке услуге у салону наше школе.

По десет најбољих студената са сваког смера завршне године добило је поклон ваучере Козметичког салона.

Помоћник директора за наставу др Љиљана Антић поздравила је све присутне и честитала награђеним студентима и истакла да је план да већ од следеће школске године омогућимо нашим студентима студије на новим студијским програмима у оквиру основних и специјалистичких студија и по први пут у Србији мастер струковних студија из области здравствене заштите и неге. Наши студенти су преко својих представника укључени и у рад Наставно стручног већа Школе, у рад Комисије за контролу квалитета, а по први пут од ове школске године и директно у наставни процес, као студенти демонстратори, како бисмо сви заједно допринели да Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји буде лидер у образовању из области здравствене неге и заштите.

Секретар студентског парламента, Данијела Дејковић је представила рад студената у студентском парламенту, а испред организације МЕНСА, присутне је поздравила госпођа Марија Стојановић, координатор Менсе Поморавља.

Програмом је предвиђено да гост овог скупа буде и његова екселенција, амбасодор Грчке у Србији, Илија Илијадис, који је спречен да присуствује свечаности, те је доставио поздравно писмо, у коме се захвалио на позиву и упутио срдачне поздраве Директору школе Христосу Алексопулосу, свим професорима и студентима Школе.

На крају ове свечаности, гостима, професорима и студентима Школе обратио се државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, др Иван Бошњак који је истакао своју посвећеност у раду са младима и значају образовања.

Подели ово на