Отварање стоматолошке ординације

У Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји отворена је стоматолошка ординација за превентивне прегледе студената.

Улагање у образовање је улагање у будућност, а када улажемо у здравље младих такође улажемо у будућност, рекао је на отварању стоматолошке ординације за превентивне стоматолошке прегледе др сци. мед. Христос Алексопулос, В.Д. Директора Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји.

Ново руководство Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји, препознало је потребу да после обављених 10.000 прегледа и 2.500 активних картона у сарадњи са Домом здравља у Ћуприји отвори стоматолошку ординацију за превентивне прегледе, која ће служити искључиво младима, како студентима наше школе, тако и свим студентима Ћуприје.

На основу Правилника о обиму права на здравствену заштиту из обавезног здравственог образовања, садржајем и обимом превентивних мера у области стоматолошке здравствене заштите, које се спроводе у високошколским установама, Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји међу првима у Србији отворила је стоматолошку ординацију захваљујући пре свега Дому здравља у Ћуприји, који је опремио ординацију, стоматолозима који ће радити у њој и донатору „Hellenic Sugar Serbia“.

Значај превентивних стоматолошких прегледа младих је велики јер из Високе медицинске школе струковних студија излазе медицински стручњаци који су оспособљени да на прави начин у свом раду пруже медицинску помоћ онима којима је потребна, зато у нашој школи, здрављу наших студената придајемо велику пажњу, нагласио је Алексопулос.

Стоматолошка ординација отворена је на 8. март, Дан жена, тако да је ова ординација на неки начин поклон како свим дамама школе, тако и свим младима Ћуприје.

Подели ово на