Посета Председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји

У Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји Свечаном академијом обележен је Дан студената, специјални гост била је Председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић. Међу гостима су се налазили и Државни секретари, народни посланици и многи други представници државних институција. Након свечаног отварања фармацеутског блока, мултимедијалне учионице, компјутерске лаборатојије и серверске собе уприличен је и свечани део церемоније у амфитеатру Школе.

Окупљеним званицама и студентима обратио се директор Виоке медицинске школе струковних студија у Ћуприји, др сци. мед. Христос Алексопулос, као и председница Владе.

Директор је најавио планове за будућност Школе, нагласивши да је школа недавно  постала и социјално одговорна установа тако што су умањене школарине за социјално угрожене породице, и породице са троје и више деце.

Ове године на иницијативу Министра одбране и војске Србије Александра Вулина, наша школа потписаће уговор о ослобађању школарине деце погинулих бораца пирпадника Министарства одбране и Војске Србије, као и деца запослених у  Министарству. Школа је донела одлуку да помогнемо породицама са четворо деце тако што ће четвртом детету обезбедити бесплатно школовање у наредној школској години, породицама са троје деце смањићемо школарину за 20%. То ће бити наш скромни допринос порасту наталитета. Тренутак је да такве мере предузму и друге државне и приватне институције зато што без деце нема ни будућности.

Након говора Директор је председници Владе уручио пригодан поклон, њен портрет који је израдио академски сликар Срећко Здравковић. На овакав гест председница Владе није остала равнодушна. Уз осмех се обратила студентима, честитала им Дан студената  и изјавила да су храбри зато што су се прихватили позива који је изузетно тежак и захтеван, а са друге стране један од најхуманијих. Изразила је наду да ће млади остати у Србији, а да ће Влада дати све од себе да створи што боље услове за живот у нашој земљи. У свом обраћању, председница Владе Републике Србије, Ане Брнабић подржала је напоре које Школа улаже у образовање будућих здравствених радника и нагласила да је важно да имамо школе као што је школа у Ћуприји, али је и важно што се отварају одељења у Врању и Краљеву.

Након тога промовисан је стручно информативни часопис Високе медицинске школе „Здравствени радник“, као и презентација програма бесплатаног информатичког описмењавање грађана.

У оквиру обележавања Дана студената организован је већи број пратећих манифестација културног и хуманитарног карактера, на студентском хуманитарном базару, прикупљена средства биће намењена дому за тежа и тешко оболела лица у развоју у оквиру манастира света Петка.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

 

Подели ово на