Потписивање уговора

ВМШСС у Ћуприји, дана 16.05. 2017. посетили су в.д. директора  Опште болнице „ Студеница“ из Краљева, мр сци. мед. Зоран Мрвић, спец. дечје хирургије и дечје урологије  и  директор Здр. центра Врање, др мед. Драган Величковић, спец. гинекологије  акушерства.

Директор ВМШСС уЋуприји, др сци. мед. Христос Алексопулос, проф. струковних студија, упознао је  своје колеге са инфраструктуром  и условима за реализацију наставе у самој школи, као и са плановима за побољшање квалитета наставе, опремање сестринског полигона и фантом сале.

Такође, ВМШ СС у складу са отварањем поглавља 26 у приступању Европској унији, које се односи на област образовања и науке, културу, приступ образовању, стратешке циљеве европског оквира сарадње у областима образовања, планира да програм сестринства усклади са европским програмима и са Директивом 55/2013 ЕУ, уважавајући два основна  принципа, а то је  целоживотно учење и мобилност студената и наставника. Акценат се ставља превасходно на практичну наставу из клиничких предмета и на активнију партиципацију студената у оквиру стручне праксе, како би савладали потребне  вештине предвиђене Директивом 55/2013 за образовање сестара и бабица и како би одмах по завршетку студија, применили научено.

У циљу реализацијеовог програма, који би нашим студентима омогућио да стекну европске дипломе, аплицирање за заједничке пројекте на националном и међународном нивоу, а  везано за унапређење квалитета наставе на свим нивоима, дана 17.05. 2017. У ВМШСС у Ћуприји потписан је уговор о сарадњи ВМШСС у Ћуприји са  Општом болницом „Студеница“ из Краљева и  Здр. центром Врање.

Подели ово на