ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ ,,Историја Срба”

У четвртак, 15.03.2018. године у амфитеатру Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји,  у организацији Ротари Клуба Морава из Ћуприје  и Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји., господин Драгољуб П. Антић  је одржао предавање на тему ,,Историја Срба”.
Предавање Драгољуба П. Антића, стручњака за нуклеарну енергетику, инжењера електротехнике, магистра техничке физике и пензионисаног сарадника Института за нуклеарне науке ,,ВИНЧА”, иамало је циљ да подари грађанима Поморавља другачије виђење историје, са акцентом на српски народ као настарији народ у оквирима европске цивилизације.

Драгољуб П. Антић  бави се најстаријом српском историјом и теоријом о пореклу Срба у оквиру аутохтонистичке школе. Редовни је члан Петровске (царске) академије и уметности у Санкт Петербургу од 2009. године. Написао је више дела о Винчанској цивилизацији и Илирима, а заједно са Јованом Деретићем и Слободаном Јарчевићем објавио је књигу ,,Измишљено досељавање Срба”.

Директор Високе медицинске школе струковних студија Христос Алексопулос се захвалио предавачу и уручио му захвалницу,  истакавши да едукација не подразумева само формално образовање  по предвиђеном програму,  већ има шири оквир и значење и подразумева опште образовање и информисаност, као и  развијање осећаја за властиту културу.  Директор, професор Христос Алексопулос је том приликом истакао  да ће Висока медицинска школа настојати и убудуће да организује са циљем да доприносе оплемењивању младих људи, јер тако формирамо свестране, савесне и одговорне чланове нашег друштва.

Предавању је присуствовало око 150 грађана, гостију, Ротаријанаца из Ћуприје, Параћина, Јагодине и Деспотовца.

 

 

 

 

Подели ово на