Прва Конференција просветних радника Поморавља

У препуном амфитеатру ВМШСС у Ћуприји, обележен је Дан просветних радника Србије, 8. новембар, Конференцијом под називом „Образовање – једини истински пут у сигурну будућност“. Тим поводом потписан је Уговор о сарадњи и формирању Уније Високе медицинске школе у Ћуприји и средњих школа Поморавског округа.

Прва Конференција Уније просветних радника Поморавља, одржана је у присуству гостију, наставника, студената ВМШСС у Ћуприји, ученика Средње медицинске школе у Ћуприји и Технолошке школе у Параћину и отпочела је интонирањем химне “Боже Правде” коју су извели ученици нижих разреда основне школе “Ђура Јакшић”.

Поздравним говором, присутнима се прво обратио Директор Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји, Др сци. мед. Христос Алексопулос, а затим и остали потписници Уговора, професор Зорица Маринковић, Директор средње медицинске школе у Ћуприји и професор Дејан Нешић, директор Технолошке школе у Параћину.

Директор ВМШСС, Др сци. мед. Христос Алескопулос доделио је награде ауторима најбољих литерарних радова, по Конкурсу који је организован у ове три образовне установе. Награђене су: Михајловић Јована, студент Високе медицинске школе струковних студија, Антић Анђела, ученица 2. разреда Технолошке школе у Параћину и Павловић Анђела, ученица 3. разреда средње медицинске школе у Ћуприји.

Драмска секција Дома ученика “Срећно“ је за све присутне извела представу „Кул-кул“, која је награђена првом наградом на националној Домијади у Новом Саду, априла ове године, а од стране присутних поздрављена бурним аплаузом.

Педагог средње медицинске школе у Ћуприји, Драгана Грубач, је изложила презентацију на тему „Тајна доброг васпитања и успешног образовања лежи у поштовању личности младих“ и изнела разлике у образованом процесу некад и сада.

 

Циљ обележавања овог дана је пружање подршке просветним радницима како би будуће генерације ученика и студената добијале квалитеније образовање од својих професора и наставника.

Директор ВМШСС у Ћуприји, проф. Христос Алескопулос је свим колегама, студентима и ученицима честитао празник, са жељом да се ова сарадња настави и прошири и на друге сродне просветне установе са територије Поморавља, а у циљу праћења савремених трендова у образовању.

 

Подели ово на