Симпозијум главних медицинских сестара и бабица

Од 29.11. до 03.12.2017. године на Тари, одржан је традиционални Симпозијум главних медицинских сестара и бабица, сестара и бабица из праксе и професора здравствене неге са међународним учешћем у организацији Удружења медицинских сестара, техничара и бабица Републике Србије, а под покровитељством Министарство здравља Републике Србије и Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Републике Србије.

Отварање симпозијума

На свечаном отварању Симпозијума учесницима су се, поред председнице удружења Дијане Оташевић, обратили и представник Министарства здравља др Александар Стојановић, директорка КМСЗТС г-ђа Радмила Угрица и други гости.

Посебно је било запажено обраћање др сци. мед Христоса Алексопулоса, директора Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји, који је истакао да је Школа као лидер у образовању медицинских сестара и техничара носилац идеје континуираног усавршавања и унапређења сестринске професије у складу са међународним стандардима. Бити медицинска сестра није лако, то је изузетно озбиљна, одговорна  и пре свега хумана професија, али нажалост још увек недовљно цењена. Задатак нас из система образовања да заједно са свима вама покушамо да развијемо свест о сестринству као посебном  професионалоном идентитету који има своје стручне и професионалне компетенције.  Школа пуних двадесет година образује компетентне кадрове и представља значајну базу сестринском позиву. Зато наши професори својим радовима активно узимају учешће на сваком  сипмпозијуму у организацији Удружења. На  крају обраћања др сци. мед. Христос Алексопулос  је пожелео учесницима успешан рад, захвалио се организаторима и још једном истакао да му је велика част што је позван.

Подршку Симпозијуму је несебично пружила и др сци.мед. Љиљана Миловић, један од оснивача и први председник УМСТБС, доајен сестринства Србије и ван граница наше земље, али и један од оснивача, професор струковних студија и некадашњи директор наше Школе.

 

Подели ово на