Скуп радиолошких техничара у ВМШСС у Ћуприји

Прошле недеље,  у организацији  Савеза  удружења здравствених радника Србије –Друства радиолошких техничара Србије,   одржана је“ Републичка Стручна Конференција”  ДОМАЋИ КУРС И КАТЕГОРИЈЕ „АКТУЕЛНЕ МОГУЋНОСТИ ЦТ ПРЕГЛЕДА (МДЦТ КОРОНАРОГРАФИЈА)“ у амфитеатару  Високе медицинске школе  струковних студија  у Ћуприји.  Предавачи акредитованог скупа били су еминентни  професори Медицинског факултета из Београда.

Присутне учеснике курса поздравила је Радоичић Данијела председница Удружења здравствених радника Ћуприја  која је свим учесницима пожелела успешан рад уз искрене жеље за стицањем нових знања  из области радиологије.

Скуп је поздравио  и директор Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји др сци. мед. Христос Алексопулос и том приликом истакао да му је посебно драго што се у овој   високошколској установи одржава  овакав скуп,  обзиром да је школа у Ћуприји државна високошкошколска  установа која образује, поред других профила струковних здравствених стручњака и  струковне медицинске радиологе.

Директор Алексопулос  је  упознао присутне са циљевима унапређења квалитета  студијског програма  за струковне медицинске радиологе и додао да је основни циљ стицење знања из области радиолошке дијагностике и терапије, као и примена стеченог знања у самосталном  и тимском раду са лекарима радиолозима. Делокруг рада струковног медицинског радиолога обухвата рад у оквиру радиолошких служби на свим нивоима здравствене заштите.

Посебно је истакао неопходност да и након завршетка студија,  запослени наставе са стручним усавршавањем путем перманентне едукације из области радиологије, у циљу стицања  најновијих знања и вештина из своје области и упознавања нових софистицираних  радиолошких дијагостичких и терапијских метода.

Састанку су присуствовали радиолошки техничари  из Врања, Ниша, Ћуприје, Лесковца, Деспотовца, Рековца, Јагодине, Пожаревца, Смедерева, Београда, Крагујевца и Косовске Митровице.

 

Подели ово на