Социјално одговорна установа брине о деци припадника војске Србије

Данас у 11 часова у Дому Војске Србије у Београду потписан је споразум о сарадњи између Министарства одбране и Високе медицинске школе струковних студија Ћуприја. Споразум су потписали, испред Министарства одбране, пуковник Драган Милковић и др сци. мед. Христос Алексопулос, директор ВМШСС Ћуприја.

На предлог Министра одбране, Александра Вулина, Висока медицинска школа струковних студија Ћуприја препознаје добре намере Министра који једини мисли о деци палих бораца и радо излази у сусрет по питању ослобађања школарине. Почевши од школске 2018/19 године, деца погинулих бораца припадника Министарства одбране и Војске Србије , али и деца запослених у Министарству одбране и Војске Србије чија је плата без пореза и доприноса нижа од републичког просека биће ослобођена плаћања школарине.

-Велико вам хвала што чувате нашу земљу, ми ћемо чувати и образовати вашу децу- рекао је Алексопулос приликом руковања са пуковником Милковићем.

ВМШСС Ћуприја је већ раније доказано социјално одговорна установа и да поред помоћи деци палих бораца, помаже породицама са четворо деце тако што четвртом детету обезбеђује бесплатно школовање као скроман допринос борби Владе Републике Србије за пораст наталитета. Породицама са троје деце на ВМШСС школарина је смањена за 20%.

 

 

Свечаности је присуствовао државни секретар мр Бојан Јоцић и бројни војни званичници. Мр Јоцић је изјавио да је актуелно питање унапређивање стандарда припадника Војске Србије, а као један од вида помоћи припадницима војске и запосленима у том сектору је да се и њиховој деци омогући боља будућност путем образовања, самим тим и боља будућност Србије.

 

 

Поред Виоске медицинске школе струковних студија из Ћуприје споразум о ослобађању школарине потписали су и Висока школа струковних студија за образовање васпитача Пирот, Висока техничко машинска школа струковних студија Трстеник, Висока школа струковних студија за васпитаче „Михаило Палов“ Вршац и Висока школа струковних студија за васпитаче Шабац.

Подели ово на