СТУДЕНТИ У ЦЕНТРУ ПАЖЊЕ

Обележавање 4. априла Дана студената и сећања на демонстрације студената у Београду 1936. године због јачања фашизма у Немачкој и убиства студента права Жарка Мариновића, студенти данас, овај дан дочекују са пуно права и обавеза.

Студенти као партнери у процесу високог образовања укључују се у доношење одлука о унапређењу и квалитету студија. Новим Законом о високом образовању реализује се потреба да се студенти укључе у управљање и одлучивање на факултетима и високим школама. Студентски парламент је највиши облик студентског представљања.

Права студената од квалитетног школовања и квалитетних услова студија за све студенте, образовање на језицима националних мањина, самоорганозовање и изражавање сопственог мишљења, активног учешћа у доношењу свих одлука, само су део у наставном процесу који студентима пружа могућност да увек буду у ценру пажње.

Права и обавезе студената, своде се на испуњавање наставних обавеза, поштовање општих аката и права запослених и других студената на факултету и високошколској установи.

Све оно што имају студенти у Европи, имају и студенти у Србији.

У Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји, 4. април, Дан студерната обележен је додељивањем награда најбољим студентима који су на свих шест студијских програма школе остварили најбољи просек на студијама.

В.Д. директора ове високошколске установе, др сци.мед. Христос Алексопулос, професор струковних студија истиче да је школа све своје ресурсе усмерила у образовање и рад са младима, јер у свом раду желимо да одговоримо захтевима које намеће континуирано и квалитетно учење уз ефикасаност студирања.

Поштујемо студентска права јер студенти представљају изузетно значајну категорију становништва и будуће носиоце промена у друштву.

На Дан студената, 4. април, в.д. директора др сци.мед. Христос Алексопулос предајући најбољим студентима ваучере за одлазак на Balkan fun који се одржава у Паралији, Грчка од 28. априла до 2. маја, рекао је да се школа активно укључује у све ваннаставне активности студената.

До сада је на разним студијским програмима дипломирало преко 6000 студената, који су као високообразовани здравствени стручњаци запослени су у свим здравственим установама широмом наше земље и без нострификације дипломе налазе посао у иностранству.

У овој високошколској установи поштују се права студената, а студентски парламент преко својих представника активно учествује у раду школе, наглашава в.д. директор школе Алексопулос.

19 година рада школе гаранција је да ће и генерације студената које ће се наредних година уписивати у Високу медицинску школу струковних студија у Ћуприји, бити задовољне јер су изабрали праву школу за своје образовање.

Студенти су били и остају темељ овог друштва.

Срећан 4. април – Дан студената!

Подели ово на