Свечана додела диплома студентима Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји

У амфитеатру ВМШСС у Ћуприји, 28.06.2017. са почетком у 12 часова, директор др сци. мед.  Христос Алексопулос, свечано је уручио дипломе студентима који су дипломирали у периоду од 27.01. до 28.06. 2017. године. Професор Алексопулос је поздравио присутне студенте, њихове родитеље, госте и наставнике ВМШ и обратио им се следећим речима:

„Посебна ми је част и задовољство да на овај значајан датум у историји државе Србије, града Ћуприје која обележава Видовданске свечаности, али и значајан дан за ВМШ, као директор, 18-ој генерацији студента уручим дипломе о завршеном образовању на основним  струковним студијама, специјалистичким студијама и на програму за више образовање.

Поносно могу истаћи да је диплома ВМШСС у Ћуприји призната у Србији и ван Србије, обзиром да је ВМШСС у Ћуприји акредитована државна школа.

Честитао бих свим студентима, али и њиховим родитељима, који су вредно радили да би својој деци омогућили да се образују, честитао бих поносним бакама и декама, али и вашим партнерима са којима нисте проводили времена колико сте желели и колико су они желели.

Подсетио бих Вас на речи Новака Ђоковића који каже да сваки родитељ остане бар без једне ципеле док своје дете изведе на пут, јер сваки успех захтева много рада и залагања, уз жељу за стицањем знања, јер управо у ЗНАЊУ ЈЕ МОЋ.

Почев од 1999. године, када је дипломирала прва генерација студента Више а сада Високе медицинске школе, дипломе ове школе добило је укупно 6430 студената.

У периоду од  претходне свечане доделе диплома, одржане 27.01. ове године до данас, дипломирало је 57  студената.

Сви ви сте се борили и успешно изборили да савладате наставне садржаје предвиђене планом и програмом наше школе и да на вежбама и у оквиру стручне праксе овладате вештинама  које су специфичне за ваш студијски програма, односно за звање које сте стекли  завршетком студија и које стоји у вашој ипломи и додатку дипломи.

Шта диплома значи за Вас? Диплома има исто значење као и пасош за улазак у неку земљу. То је само пропусница за улазак у свет рада и радног односа, али и за наставак образовања, јер данас, по програму Болоње, говоримо о целоживотном образовању, које се односи на све видове и формалног и информалног образовања.

Драги студенти, које су ваше могућности после добијања дипломе?  Можете да наставите школовање на неком  сродном факултету или да упишете специјалистичке или мастер студије 2018 год. на неком од програма  у нашој и вашој школи.

Наши планови су да следеће школске године, пратећи потребе здравственог сектора у Србији, акредитујемо специјализацију из неге старих, специјалистички програм за анестетичаре и инструментаре и један мултидисциплинарни мастер програм са три модула, за сестре, бабице и физиотерапеуте.

То значи, када ви обавите приправничи стаж, положите државни испит и заснујете радни однос, следеће године можете  наставити да своја знања усавршавате, а до тада ћете сагледати своје жеље, али и потребе за одређеним профилима који су дефицитарни у нашем здравственом систему.

Пре но што замолим шефове студијских програма да студентима који су остварили највишу просечну оцену и да им као награду уруче књиге у издању ВМШ, желео бих још једном да Вам свима честитам и верујем да ћете бити добри здравствени стручњаци, којима ћемо се поносити ми, ваши професори,  као и ваши родитељи и ваши будући послодавци. Радујем се да се поново видимо, овде у школи, на вашим радним местима, на конгресима и свуда где вас радни или животни пут одведе и молим вас да  никада не заборавите да ви увек и свуда представљате своју школу и да сте ви најбољи амбасадори ВМШСС у Ћуприји.“

Проф. Алексопулос је своје обраћање дипломцима завршио честиткама и жељама за успех у животу,  како професионални, тако и лични.

 

Подели ово на