Свечана додела индекса 20-ој генерацији студената

У понедељак, 02.октобра 2017. године свечано је обележен почетак нове школске 2017/2018. године. Директор Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји др сци. мед. Хростос Алексопоулос, професор струковних студија, поздравио је све присутне и нагласио да је школа лидер у образовању из области здравствене заштите и неге, чији је превасходни циљ образовање, усавршавање и стицање знања кроз модеран приступ настави. У свом обраћању Хрисотс Алексопоулос посебно је скренуо пажњу на то да је Висока медицинска школа струковних студија из Ћуприје све своје ресурсе усмерила на заједнички координисани рад са студентима, а са циљем усклађивања наставних програма са европским стандардима, како би се побољшала ефикасност студирања, подигла ниво знања и практичних вештина у достизању целовите, квалитетне и безбедне неге наших пацијената, јер добри здравствени радници су најбољи промотери здравља и знања, што могу да потврде и преко 6.000 свршених студената који су у овој школи дипломирали на разним студијским програмима.

Током програма свечане доделе индекса студентима се обратио и Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић који је поздравио присутне и изјавио да ће се наредне године почети са имплементацијом велике реформе здравственог система на КиМ, односно запошљавањем 500 здравствених радника у пет здравствених установа. Што је нарочито важно за будуће студенте јер се у Високој медицинској школи струковних студија у Ћуприји школује велики број студената са Косова и Метохије.

Студентима су се још обратили и председник студентског парламента као и студент са Косова и Метохије.

У пригодном програму сви присутни су могли да уживају извођењу гудачког квартета ученика Школе за музичке таленте, као и у позоришној представи „Ко је овде идиот“ Срђана Ивановића и Милана Калинића.

На крају програма свечане доделе индекса јубиларној двадесетој генерацији студената прве године основних струковних студија Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји Директор, др сци мед Христос Алексопоулос, професор струковних студија, је лично уручио индексе свим студентима, укупно њих 380. и тако још једном показао да су студенти увек на првом месту.

Подели ово на