Успешан завршетак календарске 2017. године у ВМШСС у Ћуприји

Успешан завршетак календарске 2017. године у ВМШСС у Ћуприји

На крају календарске 2017. године можемо бити задовољни успешним завршетком године која нам је донела бројне изазове, али и мотивисала како менаџмент школе, тако и све запослене као и наше драге студенте, да дамо свој максимални допринос.

Бити на челу ове високошколске установе у овој години, чинило ми је и част и задовољство, али представљало и велику обавезу и одговорност.

Имамо много разлога за задовољство. По први пут ове године уведен је “Дан отворених врата” када су студенти и наставници долазили на разговор, износили своје проблеме, али и ставове и предлоге. По први пут у ВМШ радно и свечано је обележен Међународни дан студената, а најбољим студентима додељене се награде, ваучери за крстарење Медитераном у оквиру апсолвентске екскурзије. Омогућили смо нашим студентима учење немачког језика и стицање TELC сертификата, без њихове партиципације у трошковима. Најбољи студенти са свих студијских програма су били активни учесници конгреса и симпозијума из својих области и са својим менторима, најбољи промотери наше школе, а по први пут студенти треће године су укључени у наставни процес као сарадници у настави- демонстратори и тако их мотивишемо да уче не за оцену, већ за знање које од ове године имају могућност да пренесу својим млађим колегама. Школа је препознатљива по врло развијеној међународној сарадњи у оквиру Мреже Високих школа Европе (ENM) и ове године били смо домаћини студентима из Холандије, а две наше студенткиње са студијског одсека СМСБ су биле на двонедељној стручној пракси у Француској. Поносни смо и на нашег студента са студијског одсека СМС, који је као добитник стипендије ZHAW Grant, Високе здравствене школе Винтертхур Универзитета струковних студија у Цириху, боравио 2 седмице на студијском путовању у Швајцарској.

У фокус свог рада ставили смо студенте и унапређење квалитета наставе, те је потписано на десетине уговора са новим наставним базама на територији целе земље, клиничким, здравственим и бањским центрима, али и са сродним високошколским установама у Републици Српској. Показали смо се као установа која брине о здрављу својих студената, те је у сарадњи са Домом здравља у Ћуприји отворен превентивни стоматолошки центар, али и као социјално одговорна установа, те је социјално најугроженијим студентима умањена школарина. Нисмо занемарили ни културне садржаје, ни рекреацију, а наши најбољи студенти су добили ваучере за козметичке и фризерске услуге у салону наше школе. За срећан завршетак ове успешне године, организована је студентска журка, на којој је било 700 наших студената, као и доделу новогодишњих пакетића, а малишани су уживали у новогодишњој представи и дружењу са Деда Мразом.

Задовољство студената и њихови успеси мотивишу све нас да и следеће године, у којој ћемо обележити значајан јубилеј, 2о година од оснивања, наставимо са још бољим резултатима.

ВМШСС у Ћуприји наставиће да подстиче своје запослене и своје студенте да прате и стреме најновијим европским и светским стандардима струке и са поносом ће своје наставнике и најбоље студенте подржавати у њиховом професионалном развоју.

На крају, са поносом можемо истаћи да је наша школа овогодишњи добитник признања “КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ”за подручје Шумадије и Поморавља, за значајан допринос унапређења развоја високог образовања и да сам у оквиру пројекта “Пут ка врху”, 06.11. 2017. године у Јагодини примио ову престижну награду.

Свим студентима, свим члановима колектива, сарадницима и пријатељима ВМШСС у Ћуприји, желим срећне Новогодишње и Божићне празнике, добро здравље, срећу и успехе у 2018.години.

Директор ВМССС Ћуприја
Др сци. мед. Христос Алексопулос

 

 

 

Подели ово на