ЕНМ размена студената: Шпанија, март 2013. године

Наши студенти, Анита и Марко, са треће године општег смера струковна медицинска сестра, у оквиру ЕНМ модула асоцијације сестринских школа Европе, провели су 14 дана у Тарагони, Шпанија.  Њихови домаћини били су професори и студенти Универзитета Ровила и Виргили.

Своју стручну праксу обављали су на Универзитетској болници, одељење кардиологије и старачком дому Алт-камп.  У оквиру обавеза одређених ЕНМ циљевима студенти су три дана у недељи по осам сати, поред посматрања дневних активности сестара могли и да обављају неке мање компликоване интервенције као што су мерење притиска, екг, вађење крви и мерење шећера у крви. Током боравка на одељењима имали су свако свог студента волонтера.

Поред радних обавеза, наши студенти су домаћинима одржали врло успешну краћу презентацију о нашој школи и здравственом систему Србије.

У исто време у Шпанији су били и студенти из Норвешке, што им је омогућило да поред стицања нових стручних искустава упознају се са животом и културом тих земаља.

Са својим новим пријатељима, студентима, ишли су на дводневни излет до Барселоне и били део њиховог традиционалног мартовског пикника у част доласка пролећа.

Извештај студената о свом учешћу у ЕНМ пројекту студенти су написали и биће објављен на сајту школе уз веома интересантне фотографије.

 

 

25.03.2013.

Ћуприја

 

Извештај поднела

Нела Мариновић,

ЕНМ асистент координатора

Author: РЦ

Share This Post On