Извештај са размене студената

На пут у Битољ смо кренули 25.03.2013. године. Домаћини су нас пријатно дочекали и трудили су се да нам сваки тренутак буде леп и испуњен активностима. Редовно смо присуствовали предавањима предавањима, вежбама, па чак и понеком испиту. Посетили смо Општу болницу у Битољу и њено физикално и ортопедско одељење и боравили смо у старачком дому. Упознали су нас са њиховим планом и програмом па смо на тај начин разменили искуства о разликама и сличностима у нашим школовањима.

Поред редовних активности у школи, имали смо доста и ваннаставник активности, па су нас наши домаћини провели кроз град, показали нам знаменитости. Посетили смо Хераклеу (Heraclea), стари актички град који доста подсећа на Нишку Медијану. Заједно смо се дружили и излазили са студентима Битоља и посетили смо Крушево, родно место Тошеа Проеског, његов гроб и музеј са његовим предметима. Једно поподне смо провели и на планини Бабе.

После четири активна дана, дошао је тренутак нашег повратка, а ми из Битоље доносимо пуно позитивног искуства о њиховом здравственом систему, а и о њиховој култури и начину живота.

Раденковић С.
Момчиловић А.

Author: РЦ

Share This Post On