Извештај са семинара, Златибор 12-16.11.2014.

ИЗВЕШТАЈ СА СЕМИНАРА “БУДУЋНОСТ И ПЕРСПЕКТИВА СТУДЕНАТА И ДИПЛОМАЦА МЕДИЦИНСКИХ НАУКА”, ЗЛАТИБОР, 12-16.11.2014

 

Zlatibor 2014.11 - slika 1Трећи по реду семинар ‘Будућности и перспектива студената и дипломаца медицинских наука’ у организацији Савеза студената Високе здравствене школе Земун је одржан на Златибору у периоду од 12-16.11.2014 године. Семинару је присуствовала и делегација студената Високе медицинске школе струковнихс тудија из Ћуприје: Милица Стевановић, Гордана Туфонић, Невена Алексић, Лидија Миленковић и Анђела Поскурица.

Првог дана, у конгресном центру Романија, представници учесника су свечано отворили овај семинар и докторка Светлана Чоловић је говорила на тему ‘Полно преносиве болести’.

Zlatibor 2014.11 - slika 2Другог и трећег дана одржане су радионице где су студенти подучавани мануелним техникама (терапеутској масажи, акупунктурној масажи) и основама прве помоћи (примена троугласте мараме, примена KPR-а и AED). Одржано је предавање о важности интеграције са ЕУ за здравствене раднике и могућности даљег школовања за студенте медицинских наука на неком од универзитета у Европи. Др Кристина Давидовић и предавач ССБ, Марко Павловић су одржали вежбу практичног знања са циљем упознавања студената са начином припреме за пословни интервју. Четвртог дана је одржано предавање на тему примене паса у терапеутске сврхе и презентација Факултета за менаџмент, економију и финансије који даје даљу могућност школовања након завршене високе медицинске школе.

Zlatibor 2014.11 - slika 3Док су током дана учесници посећивали предавања, у вечерњим сатима организоване су журке у Grand Irish Pubu, што је омогућило представницима наше школе да успоставе бројне контакте са колегама.

Последњег дана овог семинара уручени су сертификати о учешћу на трећем семинару ‘Будућности и перспектива студената и дипломаца медицинских наука’ од стране координатора овог семинара Сава Папића и председника Савеза студената Високе здравствене школе, Милана Лупшића.

Семинар је био у целини поучан и користан за студенте наше школе. Упућујемо захвалност Високој здравственој школи из Земуна што нам је упутила позив за учеће на једном оваквом семинару, директорки проф. др Татјани Симовић на указаном поверењу и материјалној подршци, као и Парламенту Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји.

Author: РЦ

Share This Post On