НОУ ФЕСТ 2015.

Трећи регионални сајам образовања – НОУ фест 2015. одржава се 12. и 13. марта у згради Високе медицинске школе струковних студија у Ћуприји, од 11 до 17 часова, уз слободан улаз и бесплатан превоз за организоване посете ученика из Параћина и Јагодине, аутобусима Еуролина.

Првог дана сајма, 12. марта, своје студијске програме и услове школовања представља 30 факултета и високих школа са свих универзитета у земљи, а другог дана, 13. марта, представиће се све средње школе из Поморавља и неколико специјализованих средњих школа и зземље.

Заинтересованим посетиоцима биће доступне детаљне информације, које им могу помоћи при упознавању са програмом и начином рада жељених школа и факултета. Излагачи на сајму ће, са друге стране, имати могућност да на најбољи начин прикажу и промовишу своје институције и непосредно остваре контакт са потенцијалним студентима. Осим тога, представиће могућности стипендирања, као и могућности запошљавања у земљи и иностранству.

Пред велику и важну одлуку о избору будуће професије и каријере, сајам образовања је одлично место за сублимирање свих неопходних информација. Поред тога, доступност информација на једном месту, чини значајну финансијску уштеду за родитеље будућих студената из Поморавља.

Први пут на Регионалном сајму образовања у Ћуприји представља се Војска Србије презентовањем услова школовања на Војној академији, Војно-медицинској академији и средњој војној школи. Због специфичног термина конкурса и услова уписивања, информације које могу добити на сајму посебно су битне за ученике 7. разреда основне школе и 3. разреда средње школе.

Богат пратећи програм је прилагођен свим узрастима. Посетиоцима се пружа одлична прилика да упознају И програмирају роботе, сазнају да ли ће ХААРП спржити планету, науче како се праве видео игрице, провере колико познају дугу, науче све о бујичним поплавама, прођу 3D рељефом Србије и виде све могућности примене ласера.

image001Пре зентериових узбудљивих и несвакидашњих програма и предавања су:

  • Институт “Михајло Пупин”;
  • Географски институт „Јован Цвијић“ САНУ;
  • Проф. др Милорад Кураица, Друштво физичара Србије;
  • Проф. др Братислав Обрадовић, Друштво физичара Србије;
  • Проф. др Љубиша Нешић, департман за физику -ПМФ Ниш;
  • Креативни центар ОГЛЕДАЛО – Јагодина;
  • МЕНСА Србија;
  • Библиотека “Душан Матић” – Ћуприја.

Организатор сајма, регионални тим подршке за науку, образовање и уметност, НОУ тим, поручује ученицима и родитељима да искористе прилику којуим 12. и 13. марта пружа сајам образовања у Ћуприји.

Дођи, информиши се и одл(учи)!

Распоред и сатница програма сајма образовања

Author: РЦ

Share This Post On