Обављање специјалистичке праксе на Војномедицинској академији у Београду

По програму предвиђеном за обављање вежби студенти са студијске групе Струковна медицинска сестра специјалиста клиничке праксе су у периоду од 20.01.2014. до 25.01.2014. године били на Војномедицинској академији. Након срдачног пријема, упућеног пре свега од главне сестре ове установе, Верице Миловановић, студенти су погледали филм о овој установи, након чега су, у пратњи руководећих сестара, имали прилике да се упознају са организацијом рада (кадровском, просторном и техничком) на Поликлиничком делу установе.

0004У наредна 4 дана студентима је сваког дана организовано по једно предавање (Интрахоспиталне инфекције, Савремене методе стерилизације, NMR,…). После предавања студенти су били распоређени у групама по Клиникама (Ургентна Интерна медицина, Јединица интензивне терапије у хириргији, Клиника за неурологију, Клиника за пулмологију, Клиника за токсикологију, Центр хитне медицинске помоћи, Операциони блок…), где су се упознали са организацијом рада, кадровском, техничком и просторном , уз отворену сарадњу медицинских сестара и лекара ове установе.

Боравак на ВМА студенти су успешно искористили у циљу повећања квантума знања, како теоријског тако и практичног, али су као студијска група оставили одличан утисак на сараднике са ВМА, о чему сведоче њихове речи,и на тај начин у правом светлу представили своју школу.

00

 

Author: РЦ

Share This Post On