Потписан уговор о сарадњи између Специјалне болнице за рехабилитацију „Агенс“ из Матарушке бање и Високе медицинске школе из Ћуприје

Након 10 година поново је успостављена сарадња између Специјалне болнице за рехбилитације Агенс из Матарушке бање и Високе медицинске школе струковних студија из Ћуприје и том приликом је потписан уговор о сарадњи између ове две установе. Уговор су данас потписали директор специјалне болнице за рехбилитације Агенс из Матарушке бање Др Горан Костић и В. Д. Директора Високе медицинске школе из Ћуприје др сци. мед. Христос Алексопулос.

Матарушка Бања је најмлађа бања у Србији. Настала је 1898. године. Налази се на свега 8км од Краљева. Специјалнa болницa за рехбилитације Агенс из Матарушке бање је установа која располаже са високо софистицираном медицинском опремом за дијагностику, превенцију, лечење, рехабилитацију и има високо стручни кадар. Лековите воде Матарушке бање благотворне су у лечењу коштано зглобног система, реуматских обољења, а од неуролошких болести најчешће се лече стања након можданих удара, периферне парезе, парализе и за гинеколишке болести, као што су хронична неспецифична гинеколошка обољења, стања након операција и припрема за вантелесну оплодњу.

Author: РЦ

Share This Post On