Размена студената – Румунија

Висока здравствена школа „Карол Давила“, Питешти, Румунија

У периоду од 12.05. до 17.05.2013. године боравиле смо у Питештију, Румунија поводом размене студената. Дочекане смо од стране секретарице и директорке школе које су нам љубазно објасниле план и програм нашег боравка, а потом нас одвеле у студентски дом где смо биле смештене.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНајпре смо отишле у обилазак школе, упознале се са нашим колегама и професорима. Посетиле смо општу болницу у Питештију, одељење физикалне и кинезитерапије намењено рехабилитацији спортиста. Веома пријатни терапеути, расположени за сарадњу показали су нам потпуни третман кроз који пацијенти пролазе током лечења. Обишли смо и болницу која је намењена старијим пацијентима, и уз надгледање терапеута допустили су нам рад са пацијентима. Највеће пријатно изненађење за нас било је то што нам је главни терапеут приредио такозвану шведску масажу у којој смо уживале. Показали су нам и приватну болницу која је опремљена најсавременијом опремом за рехабилитацију пацијената.

Редовно смо биле активне на настави и вежбама, а своје слободно време смо проводиле по граду у друштву веома пријатних и љубазних људи. У школи се 15.03.2013. године одржало обележавање дана сестринства где смо били присутни заједно са студентима из швајцарске који су такође били на размени. Одржали смо краћи говор о нашим утисцима за време боравка у Румунији.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПоследњи дан провели смо у друштву професора, у малом граду у близини Питештија, Куртеа де Аргеш, где смо посетили истоимени манастир намењен Вазнесењу Богородице и отишли до српског ресторана где је било предивно.

Захвалне смо професорима и студентима који су наше време проведено тамо учинили занимљивим а ми смо се из Питештија вратиле са пуно позитивних утисака, нових искустава и незаборавних доживљаја.

Студенти
Милена Рајић
Александра Стошић

Author: РЦ

Share This Post On