Студенти на Сајму козметике “Додир Париза”

У Београду  је 8. и 9.априла 2017. године одржан 29. Сајам козметике „Додир Париза“.

Реч је о највећој манифестацији те врсте у региону која окупља најпознатије светске брендове козметичких кућа, а значајно место заузима и део који се бави здрављем и превентивом.

Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји је, у оквиру студијског програма Струковни козметичар-естетичар, за студенте организовала посету Сајму.

Сајам је, заједно са студентима обишао и в.д.директор школе, др сци. мед. Христос Алексопулос, који је истакао да су студенти имали прилику да размене постојећа и стекну нова знања и искуства из области козметике, spa, wellness-а и уједно промовишу школу.

У оквиру Сајма, одржан је II CIDESCO SERBIA конгрес, где су се наши студенти упознали са активностима које доприносе развоју и подизању стандарда у козметологији и естетици.

Студентима је предавања одржала и једна од најпознатијих  уметничких make-up артиста Jenny Modene, супервизор  make-up обуке по CIDESCO стандардима. На предавањима су наши студенти упознати са новинама у естетском и permanent make-up-u и добили су сертификате.

Став студената је да овако организоване посете пуно значе, јер студенти имају прилику да се упознају са новим третманима и техникама рада из области козметологије и декоративне козметике и естетике, и буду у корак са најновијим европским и светским трендовима.

Author: Rc

Share This Post On