Пријавите се

ПРИЈАВИТЕ СЕ И ПРИПРЕМИТЕ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ПОТПУНО БЕСПЛАТНО

Одсек Ћуприја Академије васпитачко медицинских струковних студија (некада Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји) отпочела је припреме за упис будућих студената.

Сви пријављени кандидати за упис на основне струковне студије и на мастер струковне студије полажу пријемни испит који се састоји од јединственог теста знања.

Овогодишња питања за припрему пријемног испита и упис у школску 2024/25. годину су доступна и омогућавају припрему за полагање пријемног испита самостално, ефикасно и брзо, а потребно је само да се попуни електронски формулар и Збирка припремних питања ће бити послата у најкраћем року на Ваш меил.

 

Услови уписа

Избор кандидата се обавља према општем успеху постигнутом у средњем образовању и резултата постигнутог на квалификационом испиту. У прву годину се могу уписати кандидати који имају одговарајуће четворогодишње средње образовање за следеће студијске програме:

 • Струковна медицинска сестра
  средња медицинска школа сви смерови, гимназија;
 • Струковни физиотерапеут
  средња медицинска школа, гимназија и све четворогодишње средње школе;
 • Струковни медицински радиолог
  средња медицинска школа, гимназија и све четворогодишње средње школе;
 • Струковна медицинска сестра бабица
  средња медицинска школа сви смерови, гимназија;
 • Струковни фармацеут
  средња медицинска школа, гимназија и све четворогодишње средње школе;

Сви кандидати полажу тест из предмета Биологија.

 • Струковни мастер медицинска сестра
  висока струковна школа (студијски програми струковне медицинске сестре и струковне медицинске сестре бабице), кандидати полажу тест из предмета Здравствена нега
 • Струковни мастер физиотерапеут
  висока струковна школа (студијки програм струковни физиотерапеут), кандидати полажу тест из предмета Медицинска рехабилитација

Почните припрему пријемног испита на време!

Author: РЦ

Share This Post On