College of Nursing in Celje

Међународна сарадња са Високом здравственом школом у Цељу, Словенија

picture

Висока медицинска школа струковних студија у Ћуприји је потписала билатерални споразум са Високом здравственом школом у Цељу, Словенија, (ERASMUS) за академску 2011/2013 годину. ERASMUS кооридатор из Високе здравствене школе Цељ је Jerneja Meža, а координатор из наше школе је Јадранка Урошевић. Сарадња подразумева мобилност професора између ове две школе у трајању од једне недеље. Број професора који ће учествовати у размени је укупно пет за наредне две године.

Град Ћуприја је побратим са градом Цеље и 2011. године је обновљена сарадња у многим областима.

Билетерални споразум »

 

Крајем августа ове године, добили смо важно обавештење, подписано  од стране декана, Високе здравсвтвене школе у Цељу, проф. др Горазд Вога. У резимеу писма, саопштавају нам да је  на нашу велику радост, прихваћен поднети предлог пријаве за гостовање нашег предавача Проф. Јасне Вељковић, на Високој здравственој школи у Цељу.

Позитивно решење за учешће нашег професора у настави на Високој здравственој школи у Цељу, донето је од стране словеначког Министарства за Образовање, Науку, Културу и Спорт.

 

Гостовање наше професорке проф. др Јасне Вељковић Високој здравственој школи у Цељу
Проф. др Јасна Вељковић је у оквиру ЕРАЗМУС пројекта позвана да одржи наставу из области предмета Психологија, у трајању од 6 сати.
Теме на које су одржана предавања су следеће:

  • Групни акциони рад-психодрама  као метода избора у превенцији  Боурн-оут синдрома код медицинских радника;
  • Страх од смрти у раду са пацијентима и превазилажење страхова од смрти  код медицинских радника.

pictureУ периоду од 9-11.01-2013.године реализован је први део овог пројекта, посета проф. др Јасне Вељковић Цељу која је као представник наше школе, имала веома топао и срдачан пријем.

У оквиру своје посете, наша професорка је колегама из Цеља (декан, продекану и професору психологије) као и студентима представила  нашу школу, досадашња искуства, постигнућа и сарадњу  са инситуцијама у земљи и иностранству.

Није претерано рећи, да су колеге из Цеља, биле искрено  фасциниране постигнућима наше установе. Посебно их је фасцинирала сарадња наше школе са Норвешком, специјализација из геронотологије, преведени норвешки уџбеници, наша библиотека, простор којим располажемо, структура наставног кадра и број запослених….

У првој половини марта ове године, декан Високе здравствене школе у Цељу, проф. Вога, са сарадницима намерава да посети нашу Вискоку медицинску школу струковних студија у Ћуприји.

Развијање сарадње са Виском Здравственом школом у Цељу, добар је корак наше школе у оставаривању међународне сарадње у оквиру које свака од школа обезбеђује унапређење квалитета кроз континуирану размену сазнања и искустава.

Author: РЦ

Share This Post On