Недеља здравља

Поводом Светског дана здравља 07. 04. 2024 Одсек медицинских студија Ћуприја организовао је НЕДЕЉУ ЗДРАВЉА 2024 у оквиру које су представени радови студената рађени у оквиру предмета Здравствено васпитање. Изложба студентских плаката (постера) у холу Одсека била је постављена од 01. до 08. 04. 2024. године. Одлуку о плакату (постеру) са најбољом поруком донела је Комисија Центра за промоцију здравља ЗЗЈЗ Ћуприја .

Аутори првопласираног плаката (постера), по мишљењу Комисије, су студенти Јана Стефановић 6192/I, Константин Кађолас 5938/I и Страхиња Николић 6027/I .

Честитамо ауторима првопласираног плаката (постера).


 

На тему Заштита здравља здравствених радника  05.04.2024.године у амфитеатру Одсека предавања су одржале студенткиње Анђелина Чолић Струковни физиотерапеут, Јована Миљојковић Струковна медицинска сестра бабица, Кристина Ђорђевић Струковни медицински радиолог и Анђела Ђорђевић Струковна медицинска сестра. Рад Дома здравља Ћуприја представила је смс Iвана Николић главна медицинска сестра Дома здравља Ћуприја и дугогодишњи сарадник школе. Захваљујемо се ученицима, наставницима и директорки Средње медицинске школе из Ћуприје који су присуствовали овом предавању.

 

Студенти су у суботу, 06.04.2024.године, организовали акцију мерења нивоа шећера у крви, мерења и крвног притиска и разговор о здрављу са суграђанима на централном градском тргу.

Author: РЦ

Share This Post On